Hitta hit

Kollektivtrafik

Älvsnabben är det självklara sättet att ta sig till de olika platserna, men det går också att nå platserna med buss eller spårvagn. Under dagen kör Älvsnabben med extrainsatt trafik och går med kvartstrafik. Reseplaneraren på Västtrafiks hemsida  ger dig information om resväg och tider.

Till Amerikaskjulet tar du dig med spårvagn 3, 9 och 11 till Stigbergstorget. Därifrån är det cirka 10 minuters promenad till Amerikaskjulet.

VET DU ATT den som är 20 år eller äldre utan kostnad får ta med tre ungdomar under 20 år vid resa med periodkort 30 dagar (vuxen) eller med dygnskort (70 kr). Även på pensionärskortet går det bra att ta med tre ungdomar under 20 år utan extra kostnad.

Dygnsbiljetten går också att köpa som sms-biljett. Det går också bra att köpa enkelbiljetter. Dessa varar i 90 minuter och kostar 22 kronor.

Båt
Förutom Älvsnabben trafikerar även Färjan 4 Residensbron – Eriksberg och M/S Fjordskär Gullbergsvass – Eriksberg.

Cykel
Cykelplaneraren hjälper dig att hitta den snabbaste vägen.

Bil
Vi rekommenderar kollektivtrafik eller cykel. Notera att det kan vara svårt med parkering på flera platser. Under söndagen finns fri parkering i Nordstans och Stena Lines parkeringshus.
För övrig parkering hänvisar vi till Göteborgs stads betalparkeringar. Se
Parkeringskartan

Kommentarer inaktiverade.